Понедельник, 29.04.2024, 01:26
Taste Of Rock Главная страницаРегистрацияВход
Приветствую Вас Случайно заглянувший | RSS
Меню сайта


 

Мои видео на Youtube
Разделы новостей
Новости украинской музыки [101]
Моя реклама событий и концертов [320]
Новости сайта [139]
Что добавил или убрал
Всеобще-глобальные новости о музыке [125]
Новости вообще [146]
Наш опрос
Чего бы Вы больше хотели видеть у меня на сайте?
Всего ответов: 118
   
Начало » 2019 » Октябрь » 25 » 50 років ''Ummagumma''.
50 років ''Ummagumma''.

ЦЕЙ ДЕНЬ В ІСТОРІЇ

Британський хіт-парад: No 5; хіт-парад США: No 74

В різних інтернетних опитуваннях під назвою «Ваш улюблений альбом PinkFloyd?» альбом "Аммагамма" з величезним відривом посідає почесне останнє місце.

Виданий через 3 місяці після пластинки "More", цей альбом взяв назву від жаргонного слівця, що означає "секс". "Пінк Флойд" починає користуватися іншим підрозділом фірми EMI для звукозапису - "Harvest", яке за задумом його засновника Малькольма Джонса мало відповідати духу нової прогресивної музики "андерграунд". "Харвест" робить сміливий крок, дозволяючи групі поєднати в альбомі концертну платівку зі студійної, розділеної на чотири частини, що представляють сольні роботи кожного музиканта. Продюсером альбому, в останній раз, стає Норм Сміт. Це був перший подвійний альбом "Харвест" і перший альбом в історії компанії, що потрапив в хіт-парад.

Робота над ним в студії збіглася із записом першої сольної платівки С. Барретта "The Madcap Laughs", яку частково продюсували Гилмор і Уотерс. Перший диск "Аммагамми" був записаний групою на двох концертах - спочатку в легендарному клубі "Mothers Club" 27 квітня 1969 р і пізніше - 2 травня в Торговій палаті Манчестера.

Відповідно до ідеї творця дизайн-студії Hipgnosis Сторма Торґерсона, обкладинка альбому представляла собою рекурсивну світлину: гітарист Девід Гілмор сидить навпроти картини, на якій бас-гітарист Роджер Уотерс сидить навпроти картини ... і так далі. В останній ітерації рекурсії клавішник Річард Райт сидить навпроти обкладинки «A Saucerful of Secrets». Під рекурсивними картинами зображувалася платівка із записом бродвейського мюзиклу «Gigi» (пізніше її прибрали з-за проблем з авторськими правами і в американській версії вінілу її немає), а на зворотній стороні альбому штатні водії "Pink Floyd" Алан Стайлз (пізніше "потрапивший в історію музики" завдяки композиції "Alan's Psychedelic Breakfast") і Пітер Уоттс демонстрували концертне обладнання, що було розставлене на злітній смузі аеродрому Біггін Хілл. На розвороті альбому, разом зі світлинами учасників гурту, басист Роджер Уотерс зображений зі своєю першою дружиною Джуд. Дівчина була для музиканта джерелом натхнення і авторитетним критиком аж до сварки подружжя в середині 1974-го. Як кажуть англійці, - за кожним великим чоловіком стоїть велика жінка. Багато шанувальників "Pink Floyd" пов'язують ім'я Джуді з золотим періодом в історії групи. У пізніших перевиданнях «Ummagumma» світлину дівчини делікатно обрізають. Як от на компакт-диску "Аммагамми" - знімки дружини і аеродрому відсутні.

Є думка, що поділ диска на три сольні композиції і "Saucerful ..." було більш пов'язане з прагненням забезпечити справедливий поділ гонорару, ніж з творчими міркуваннями.

Альбом отримав високу оцінку з боку фанатів, посівши п'яте місце в англійському альбомному чарті - кращий результат групи на той час. При цьому самі музиканти завжди були досить скептичні стосовно «Аммагамме». Втім, Девід Гілмор назвав вдалою концертну половину «Ummagumma». :)

Категория: Всеобще-глобальные новости о музыке | Просмотров: 497 | Добавил: tor
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа
Календарь новостей
«  Октябрь 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Ищите и найдете!
Советую!
Статистика
Copyright MyCorp © 2006